KITA GENG


Cheq pernah diberikan jawapan macam ni
Bukan cheq sorang tapi kitaorang satu geng.
Tapi bukannya sebab tak tutup aurat, cuma perlakuan kita orang ja.
Sailang sangat.

Puncanya semasa kitaorang berada di pusat latihan.
Ada budak junior masuk dan kerap kena histeria.
Kitaorang duk sama blok dan kitaorang senior 3 bulan.
(Dah jadi senior, eksyen la)
Selama kitaorang senior di duk situ, tak pernah lagi geng kitaorang kena histeria.
Masuk budak junior ja, tak kira malam siang terjerit-jerit.
Kami yang senior ni ditugaskan unruk jaga diorang.
Pegang diaorang masa mengamuk.
Serammmm weiii, nak plak diorang tenung kita.
Cepat-cepat alih muka.

Kami ada kat bandar pun kena panggil balik.
Gara-gara ramai sangat yang kena histeria.
Ada jugak geng-geng kitaorang nampak makhluk ni, tapi kitaorang buat tak tahu je.

Jadi, kitaorang pun tanya penyelia kitaorang.
Pesal kami tak pernah kena pun camni...padahal kami dulu duduk dorm tu.
Penyelia kitaorang bagi jawapan baik punyaaa..
Macamana hantu nak kacau korang...hantu tengok korang pun hantu takut.

Tak tahu la hantu tu takut perangai kami yang mana satu.
Banyak sangat perangai buruknya.
Suruh pergi masjid, tapi tak sampai masjid.
Lepak kat pasar, hehehe.
Benda yang orang tak bagi buat la kitaorang nak buat sangat.
Group kitaorang pecah rekod kena denda berlari tengah padang.
Dalam seminggu tu mesti kena.

Semua tu kenangan yang tak boleh dibeli.


15 comments:

  1. Hahahah kita geng tu lawak. hehe. Ape ape pun, kadang2 kalau jadi macam tu, kena check kebersihan balik, solat dan seumpamanya. Even dalam dorm pun, rajin2 kan baca yasin/alquran.

    ReplyDelete
  2. hehe..nakal jugak mama dulu-dulu ye..kenangan tu, boleh citer kat anak-anak.amboi ayat Ustaz tu lazer na..

    ReplyDelete
  3. Amboi mama nakal ye..hehehe kenangan semua tu..sue dulu kat sekolah pernah tgk org histeria..alhamdulillah sue x pernah kena.

    Sek sue mmg tmpt "keras"...

    ReplyDelete
  4. Haha..pengalaman tu akan kekal tersimpan dalam memori sebagai kenangan manis..tak boleh beli tu..^_^

    ReplyDelete
  5. Hihihi.... ekin pulak suka tengok org kena histeria..

    ReplyDelete
  6. part histeria saya xboleh.. saya mmg penakut

    ReplyDelete
  7. hahha dye takkan kacau geng dye , tu lawak :p

    ReplyDelete
  8. ksian eija tak pnh tgk org hsteria dpn2 hihihi..

    ReplyDelete
  9. haha..pernah jumpa dah ni dulu.
    sentappp...

    ReplyDelete
  10. Heheh..hostel Cik Mimie pun ada budak histeria yang peliknya selama tak de pulak kes2 macam ni..hoho..mungkin geng dia jugak kot.. :)

    ReplyDelete
  11. teringat pulak kes student histeria kat kmk dulu. semoga Allah lindung kita selalu.

    ReplyDelete
  12. huuuish boleh tahan eh akak =P alaaaaa memuda bhahaha.. time dok hostel dulu 6 orang satu unit.. yang sorang kawan tu always kena tapi dia sendiri dah tak peduli sebab dah selalu sangat. kami yang baru kenal rasa seram aje.. hehehe..

    ReplyDelete
  13. ha ha ha kelakar jawapan ustaz tu :)
    aida alhamdulillah tak pernah la terkena.
    sebab nyer aida rasa la kan, aida ni penakut tahap gaban :) hi hi hi

    ReplyDelete
  14. Hehe. Saya dulu pn selalu tgk org yg histeria je. Kira hantu pn takut tgk sy kot. Haha

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.