DIARY BARU TIBA

Assalamualaikum semua 

Dah hujung bulan ni, nak masuk bulan Februari dah. Cheq baru dapat diari. Diari ni plak bukannya boleh sebarang tulis. Bukannya untuk tulis luahan perasaan, jiwang karat, rock kapak ka. Tapi untuk tulis tugas yang cheq lakukan seharian.

Awal bulan kena hantar ke pegawai penyelia. Dia yang akan check dan kalau betul dia akan sign tanda kita ikut jadual penugasan kita. Diari ni juga boleh dijadikan bahan bukti atau rujukan di mahkamah. Betapa pentingnya dari ni bagi orang-orang yang istimewa sangat ni... (huuuuuhuuuuu)

Diari biru yang sebetulnya, yang hitam tu just backup.
Nasib baik la cheq ni cerdik terlebih... (puji diri sendiri hokey), buatkan backup diari. Sebelum ni apa-apa hal yang cheq buat cheq akan tulis dalam tu. Bila dah dapat diari betul ni, cheq akan salin balik ja. Semuanya cheq tulis tauu...keluar ke sekolah untuk urusan anak pun tulis, pergi bank pun tulis, masuk toilet ja tak tulis.

Nampaknya weekend ni cheq duk kat rumah perhabiskan masa tulis diari ni la. Bulan Januari dah tinggal 2 hari ja lagi. Perghhhh....

25 comments:

  1. dah dapat masa hujung bulan 12..tapi sampai skarng masih kosong tak terisi...hehe

    ReplyDelete
  2. Office kite xde dapat lagi dairy baru sadeh

    ReplyDelete
  3. diary cik nor thn lpas kosong jer..haha

    ReplyDelete
  4. wahhh. memang detail lah kena tulis

    ReplyDelete
  5. Diari tu dah mcm buku rekod. Ala2 mcm cikgu juga la kan ada buku rekod lesson plan gitu ^^

    ReplyDelete
  6. wah detailnya diari.. kami dah masuk tahun kedua tak dapat diari.. ntahlah, lately nih susah betul nak dapat diari..

    ReplyDelete
  7. thun ni, dapat sikit je diary.. 1 dah guna, 1 lagi simpan dlu.. =D

    ReplyDelete
  8. saya pon minggu depab masuk praktikal setiap tugasan kena tulis...

    ReplyDelete
  9. kompeni saya dah tak dapat dah..huhu..level2 manager je dapat sekarang ni..cut kos ke hapa ntah

    ReplyDelete
  10. zaza punya dapat awal bulan 1 baru ni..tpi kosong xtulis apa2 lagi..tertinggal kat umah hihi.

    ReplyDelete
  11. Hehehe...ingatkan diari luahan perasaan tadi..ekekek..:)

    ReplyDelete
  12. gitu lah gaya keje opis kan hehe
    sy cikgu suka kalendar yg meja tu...tulis sikit2 note je..tp memang wajib ada la..senang nak tgk program yg akan dtg hehe

    ReplyDelete
  13. uihh...sekarang dah macam ni yer...
    ingat cikgu jer ada plan nak mengajar hari-hari

    ReplyDelete
  14. Saya pun rasa macam nak buat diari mcm ni. Tapi macam malas sebab student lagi. Slalu saya tulis dalam sekeping kertas. Walaupun sekeping, tapi boleh guna untuk setahun (2 sem). Huhu

    ReplyDelete
  15. suamisaya pun dapat diary awal tahun hari tu tapi dah jadi milik saya..heheh

    ReplyDelete
  16. oh..ingatkan diari biasa-biasa tu..diari luahan perasaan..heheh

    ReplyDelete
  17. Diari zumal yang tahun lepas pun tulis tak penuh cuma ada resepi jew ^-^

    ReplyDelete
  18. Oooo camtu.
    Doctor xyah buat laporan camtu.
    Cuma jaga program masing2 - anytime boss tanya progress.
    Pandai2lah jawah. He3

    ReplyDelete
  19. lebih kurang macam laporan harian la kan. huhu. ^^

    ReplyDelete
  20. hehehe kalaulah diari yang jiwang jiwang karat tu kena hantar kat pegawai x dapat bayang pegawai tu nak hadam macam mane..

    ReplyDelete
  21. sama la kita, norihan....
    ada diari rasmi yg boleh bw masuk court :)
    aida pun ada backup diari ~ diari jabatan asben.
    asben aida x suka tulis diari hu hu hu...

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.