MeNgaDa -NgaDa

 السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Malam ni perut dan tekak cheq teringin plak nak makan pulut durian. Takmau masak sendiri, nak yang dah siap di masak. Bersusah payah cik husband cheq pergi cari. Nasib baik jumpa kat pasar.



Sebenarnya ini adalah bungkusan yang kedua cheq makan. Tadi dah makan sebungkus, kononnya sebungkus lagi tu nak simpan untuk makan esok. Tapi malam ni jugak dia dah memanggil-manggil untuk dijamah.

Untungnya anak-anak dan cik husband tak minat pulut durian ni. Cheq sorang ja hantu durian dalam family ni. Nasib baik la cheq hanya ngada-ngada nak makan pulut durian, kalau teringin nak makan daging landak, jenuh cik husband cheq nak kena bawak panah masuk hutan.

11 comments:

  1. haha ayat bawah sekali tu kelakar.

    ReplyDelete
  2. Hehe.. Sesekali teringin mmg camtu lah..

    ReplyDelete
  3. Assalam ann,
    haaaaaaa????
    teringin???
    ok bai he3

    ReplyDelete
  4. teringin betul mama.. kalau laa teringin macam ayat yang last tu, jenuh kan..

    ReplyDelete
  5. amboi mak aiii...
    sedap nyer...
    sib baik aida da makan durian few days ago.
    tak la terliur sgt :)

    ReplyDelete
  6. Heehehe...aik? mengidam2 ni..ada pape ke? hehehe..Cik Mimie x mkn durian.. :)

    ReplyDelete
  7. hahaha skrang tngh musim.. kat bazar ramadhan ramai jual..
    CT suka yang ada garam sket.. ada yang x letak adus.. kenot go..

    ReplyDelete
  8. arghh....terliur lak pepagi nih...hantu durian? same to me

    ReplyDelete
  9. alamak terliuhhhh
    kiteorg mase dkt kolej aritu sanggup pegi pasa beli durian kopem sendiri dkat kolej,abes berbau dr lif sampai umah haha sedap nye duriann

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.