PeTuA TeRcEkiK TuLaNg


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Bulan puasa dah tiba. Dah terbayang makanan terhidang penuh atas meja time nak berbuka nanti. Bulan puasa ni la nafsu makan kita membuak-buak. Ni cheq nak bagi petua kut-kut ada yang tercekik tulang ikan . Mana la tahu kannn, punya kelam-kabut menyuap, sekali tersuap tulang ikan.

1. Minum air dalam tudung periuk.

2. Kalau rasa tercekik tu, time tercekik tu, cepat-cepat pusingkan pinggan 3 kali sambil berselawat. Insyaallah tulang ikan tu akan terlepas.

3. Kepal nasi lepas tu telan sekaligus.

4. Makan pisang.

5. Tarik telinga kiri dan kanan, tapi jangan tarik sekuat hati plak. Mahu tercabut telinga kang dah satu hal plak.heheheh




SELAMAT MENCUBA ;)





8 comments:

  1. Biasa Cik Mimie buat yg no.3 je..hehe..nice sharing mama..

    ReplyDelete
  2. Assalam ann,
    he3
    dalam semua petua tu kan3 iols tau hat no 3 sajork :P

    ReplyDelete
  3. yang tau no.3 jer.. apa pun nice sharing..

    ReplyDelete
  4. ha ha ha ari tu gi kelantan.
    balik tu singgah chukai.
    makan satar, kepok lekor dan otak-otak ikan.
    dlm otak-otak tu ada tulang!!!
    tercekik. kat gerai tu jugak aida muntah.
    terus balik melaka.
    esok pepagi terus gi spital besar sebab semalaman x boleh tido.
    1001 petua aida buat :( hu hu hu sakit giler.
    doktor keluarkan dgn forsep... baru lega, ann...
    serik makan otak-otak ikan!!!

    ReplyDelete
  5. pernah gak tercekik...x selesa tul

    ReplyDelete
  6. salu kepal nasik je telan hihi

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.