★★ KALENDAR UNTUK ORANG PEREMPUAN ★★

Assalamualaikum

Harini cheq nak cerita pasal satu applikasi yang cheq guna untuk ingat tarikh tettttt kita orang perempuan.
Kalau dulu kalau datang tetttt ni cheq akan conteng kat kalendar, tu pun kalau ingat la.
Sekarang ni dah mudah, semuanya dah cheq download dalam phone.
Kita boleh cheq jumlah hari kitaran dan jangkaan hari tettt untuk bulan depan.
So, kita boleh prepare dah apa yang patut.
Sebab pernah terjadi kat cheq pergi outstation tak bawak bekal apa-apa pun.
Padahal tarikh sebelum-sebelum tu memang tak berganjak jauh pun.
Bagi perempuan yang dah kahwin ni, kalau lewat tetttt dari tarikh jangkaan tu boleh la buat urine test.
Yeayyyy, bertambah umat lagi. Hehehehe.



boleh download di app store

dah selesai untuk bulan ni.
opss hujung bulan ada lagi

kat sini pun dah bagitau tarikh tetttt
dan tarikh subur akan datang

 
Inilah tarikh untuk bulan-bulan
dan kitarannya


18 comments:

  1. sama ler dgn zaza.. senang adanya app ni boleh je tekan kat situ hehe.. maklum ler kadg2 tu pelupa nak tanda kat kalender hehe..

    ReplyDelete
  2. owh...xtau lak ade kalendar gini..hehehe...

    ReplyDelete
  3. saya memang guna kalendar ni, sebab dia ada semua, waktu subur kita, tick waktu bersama, siap boleh tahu peluang untuk hamil, klu dah hamil boleh tukar mode kepada pregnant dan boleh tau kita jangka bila..;-)

    ReplyDelete
  4. Assalam ann,
    he3
    berguna kekdah ni
    tapi iols akan pakai bila ada plan nak tambah baby he3 :P

    ReplyDelete
  5. Memang guna calendar ni. Sonang nak track. hahaha.

    Mama, jemput join GA Sayang oleh Scha eh? :)

    Giveaway Sayang by Scha Nazri

    ReplyDelete
  6. saya kan datang bulan tak pernah tanda pun..ekekkek,,,lepas ni kena tanda la..

    ReplyDelete
  7. Cik Mimie guna apps ni jugak :) Mudah sangat...hehe..preparation untuk next month pun boleh buat awal :)

    ReplyDelete
  8. ohhh ada jugak app mcm nih.. menarik..

    ReplyDelete
  9. saya suka apps ni. betul2 membantu. hehehe...

    ReplyDelete
  10. Wahhh ada app ni senang la tanda... asyik guna kalendar jah ni... nak try dowload la nanti

    ReplyDelete
  11. Wana dah lama download aplikasi ni..memang menbantu buat persediaan sblm dtg bulan..:)

    ReplyDelete
  12. yes skarng semua senang.. CT ada satu dalam fon..
    tapi jarang buka pun.. just untuk rekod tarikh2 je..

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.