★★ KESAYANGANKU MERAJUK PULAK ★★

Assalamualaikum semua.

Pagi tadi dah bersiap sedia nak hantar adik dan baby ke taska.
Turun ke parking kereta tengok cik husband duk mencangkung tengok kereta kesayangan cheq.
Kereta cheq tu dah tak boleh bergerak.
Cik husband yang kena time nak hantar kakak pagi tadi.
Patutlah petang semalam, masa cheq keluar ambik anak-anak dah lain macam bunyinya.
Nasib baik sempat sampai rumah.
Terlupa pulak nak bagitau cik husband, tup-tup dia yang kena pagi ni, hehehe




Itulah sebabnya.
Tali apatah putus cik husband bagitau tadi.
Cheq ni bukannya pandai pun bab-bab kereta ni.
Selagi kereta hidup dan bergerak selagitu la cheq belasah bawak.
Yang cheq pandai adjust channel radio ja, heheheh

Pagi tadi jugaklah, first time hantar adik Diyanah ke tadika dengan motor.
Lama jugak tak bawak motor, naik lenguh pergelangan tangan pulas minyak.
Alhamdulillah, selamat sampai.

Harap-harap tengahari ni siap lah kereta kesayangan cheq ni.
Memang penting sangat nak guna.
Kalau setakat cik seorang bolehlah naik motorsikal.
Tapi bila dah ada anak berderet-deret ni kena jugak ada kereta.
Walaupun kereta jenama Mini Cooper Malaysia ja.

11 comments:

  1. timing belt tuh.. memang setiap 100k kena tukar.. tak kisah laa keta apapun mama, asalkan ianya boleh bergerak dan paling penting jimat minyak..

    ReplyDelete
  2. alahaiii. dah dan pulak hari ni nak merajuk

    ReplyDelete
  3. nasib baiklah reti bawa motor kan. kalau x, jenuh.. saya bab kereta pun xtahu apa2.

    ReplyDelete
  4. Assalam ann,
    he3
    samala dengan iols
    memang dok harap hubby ja bab2 nengok keta ni
    yang iols tau start jalan benti he3

    ReplyDelete
  5. Dah sihat ke kesayangan mama?

    ReplyDelete
  6. Salam. Hee kereta mini cooper majuk tu dah oke ke mak ;p

    ReplyDelete
  7. Heheh...IbuNoey pun sama,reti bawa je.kalau namanya nak check,jangan harap.cuma sejak beberapa ari ni ada la check sikit-sikit.tengok minyak hitam,tengok air.tu je la yang mampu.

    ReplyDelete
  8. Nasib baik akak pandai bawa motor.. mcm.ekin.semua xtaw huhuhu...

    ReplyDelete
  9. Keta jenama apa tak kisah mama..yang penting ada kenderaan untuk memudahkan pergerakan :)

    ReplyDelete
  10. alaaa Mama.. kete mahal pun sampai seru nak semput.. semput jugak..
    syukur dekat rumah.. kalau kat luar mau haru jugak nak uruskan..

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.