★★ SIKIT-SIKIT BOMOH ★★

Assalamualaikum semua

Minggu lepas cheq ada la mengadu sakit pinggang kat member-member.
Macam-macam la diorang bagi nasihat dan pandangan.

Ada yang suruh pergi berjumpa doktor ambil suntikan.
Bab suntikan ni cheq takmau sebab mesti tiap-tiap kali sakit nanti kena suntik.

Ada jugak yang suruh pergi berurut.
Yang ni cheq sangat setuju.
Malangnya tukang urut yang selalu cheq guna tu pergi jalan-jalan kat Key Ell pulak.
Minggu ni baru ada kat Kota Bharu.

Yang paling tak best ada jugak yang cadang pergi jumpa bomoh.
Apa kejadahnya jumpa bomoh ni.
Bomoh ni mana la tahu istilah-istilah diabetes, darah tinggi, jantung.
Yang bomoh tahu hanyalah kena buatan orang.
Malas cheq nak layan cadangan ni.
Memang tendang pi jauh-jauh.



 



17 comments:

  1. try buat solat sunat tahajut every night mama... InsyaAllah segala apa pun penyakit akan sembuh... saya juga mcm mama seince bersalin anak pertama non stop sakit badan... Allhamdulillah sekarang dah ok skit, + jogging pg2 yg saya amalkan...

    ReplyDelete
  2. dia nampak ada ju-on peluk pinggan akak kot.. hehehe
    btw, akak hadiah saguhati segmen akak tu dah sampai.. comel paper frame.. terima kasih.. :)

    ReplyDelete
  3. mengarut je sakit pinggang jumpa bomoh..hehe..akak flying kick je kt sapa yg bagi cadangan tu

    ReplyDelete
  4. Sakit pinggang jumpa bomoh? huhu......kena tipu je dgn bomoh tu kang. Lepas tu gtau, org tu buat org ni buat. Pastu berpecah belah umat...hurm...

    ReplyDelete
  5. Bomoh temberang ramai lah sekarang ni. Hehe

    ReplyDelete
  6. Mengikut fahaman sue yg suruh p bomoh ni mmg depa percaya bomoh boleh sembuhkan mcm2 pykt..

    ReplyDelete
  7. daripada guna bomoh lebih baik jumpa pakar perubatan islam..

    ReplyDelete
  8. Mengikut kata bomoh saya, maka kena bersenam sikit jika kurang bersenam :)

    ReplyDelete
  9. Kalau CF tersu smash laa bab bomoh2 ni..nyampah tul!

    ReplyDelete
  10. saya pon baru lepas kene sakit pinggang :( sakiiiiit sangat, bunyi "ketup" camtu masa tgh mandikan anak, terus takleh berdiri...merangkak la kaedahnya dari bilik air...nangis! mujur adik ipra saya physioterapist, die urut2 dalam setengah jam...pastu makan pil ostematrix setiap ari...dalam 3 hari da boleh jalan....syukur sgt!

    ReplyDelete
  11. bomoh la ni bomoh moden kot. huhuhu... jumpa la doktor, takut melarat pula.


    jemput singgah ke blogshop kami.
    kami menjual blouse, maxi dress & jubah yang cantik-cantik.
    kami turut menjual perfume original (tester & miniature).

    ReplyDelete
  12. ada juga yang suruh jmpa bomoh eh... hehe.. apa la.. terpengaruh dengan cerita melayu kot.

    ReplyDelete
  13. Kak nak berurut ke... kat sana ada bini sepupu ekin dia pndai berurut...

    ReplyDelete
  14. Hehehe..bomoh pandai ke bab2 sakit pinggang ni? hmmm...mcm x logik je.

    ReplyDelete
  15. sakit pinggang kena jumpa bomoh??
    Tak pernah dgq lagilah..rasanya sebab tekanan sama...bila kita stress..bawak efect dekat tubuh badan kita..

    ReplyDelete
  16. apapun p check kat doktor.. manalah kita nak tau sakit kat bahagian dalam badan nih..

    ReplyDelete
  17. Assalam ann,
    apala punya cadangan soh pi bomoh kan3 :P

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.