★★ ASYIK BERTUKAR JA ★★

Susah betoi la nak berhubung dengan kawan cheq sorang ni. Haritu dia ada whatsap cheq untuk mintak tolong check dia punya kes. Dah tu bila cheq cari dia, berhubung dia melalui whatsap takdak jawapan. Call dia pun tak dapat.




Akhirnya dapat berhubung dengan dia melalui messeger kat facebook. Rupa-rupanya dia tukar nombor telefon lagi. Tahun ni ja, dah 3 kalo rasanya dia tukar nombor telefon. Kawan cheq ni terlalu obses dengan nombor-nombor telefon yang cantik tersusun. Macam contoh 012 XXX4455 sebab dia kata nombor menaik camni ada ong. Opsss, kawan cheq tu bukan orang Melayu ya..

Rasanya macam susah ja kalau tukar nombor telefon. Lepas tu nak kena maklum sorang-sorang sedara-mara kita. Nombor telefon cheq ni dah nak masuk 8 tahun cheq guna. Langsung tak terpikir nak tukar, walaupun kadang-kadang ada orang telefon salah nombor atau offer loan...hehehe

11 comments:

  1. cok nor pon sama xpernah tukar..:)

    ReplyDelete
  2. sy pun susah nk tukar nombor. payah aihhh kwn nk crikk. huhu

    ReplyDelete
  3. Wana pun tak suka tukar2 no.penat nak bgtau kwn2 dan kluarga..;)

    ReplyDelete
  4. Kan?tak rasa menyusahkan orang lain ke kalau asyik tukar nombor..mungkin dia rasa orang lain tak penting kot..:p

    ReplyDelete
  5. erm kak ana pernah kena block no dgn celcom, mengelupur hidupkan balik sb no tu dah bertahun guna dan well known mama :)

    ReplyDelete
  6. uish seksa gak cemtu.. kang ada urusan penting2 jenuh nak call. at least kena ada one fix number..

    ReplyDelete
  7. mmg penyakit nih...penyakit pantang tgk no cantik -:)

    ReplyDelete
  8. no fon aida x bertukar sejak mula keje. sama dgn mr.asben.
    iaitu tahun 2002.
    sgt x nak tuka no sebab nanti susah org nak contact.

    ReplyDelete
  9. Betul tu..Cik Mimie pun sayang nak tukar no telefon..setia pada yg 1..ekekek

    ReplyDelete
  10. guna no nih pun lama jugak.. kalau berkenan no yang cantik ke apa, memang dijadikan sebagai nombor kedua laa..

    ReplyDelete
  11. Ekin pun xpernah tukarbgak...

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.