Selamat Sampai

Alhamdulillah, kami sekeluarga selamat sampai pergi dan balik.
Dari Kelantan ke Perlis dan balik semula ke Kelantan.

Bertolak jam 10 pagi hari Ahad.
Padahal selepas subuh dah siap sedia, tapi disebabkan ada hal nak disetelkan dulu..
Jadi bergerak lewat sikit
Sepatutnya perjalanan hanya mengambil masa 7, 8 jam ja...
Haritu boleh menjangkau 10 jam, gara-gara driver mengantuk.
Berhenti tidur beberapa kali.
Takpa..biar lambat asalkan selamat.

Harini pun bertolak balik Kelantan jam 10 pagi jugak.
Dalam pukul 6 petang dah sampai Kota Bharu.
Harini cheq plak yang terlampau mengantuk.
Nak celik mata pun susah.
Mana taknya, pagi tadi sarapan emak cheq masak sedap-sedap.
Cheq sumbat makan tak ingat.
Anak-anak pun makan banyak.
Naik kereta pun tido jer.

jeles tengok budak-budak ni tido. Macam nak
join jer.
Memang sekejap ja cuti kali ni...
Sebab cik husband cheq bekerja esoknya.
Takpa, nanti cuti boleh balik lagi.

Sebenarnya ada banyak cerita nak dicoretkan disini.
Tapi badan masih penat, hold on dululah..

24 comments:

  1. memang jeles tengok dorang tidur.. hihihi

    apapun, biar lambat asal selamat..
    Mama Niza

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah. cepat pulak rasa, dah khamis dah. seronok tengok depa tidoq. selesa betoi. hehe

    ReplyDelete
  3. mama stay kelantn yer? ayu org kelntn. hehe.
    salam perkenalan mama.

    ReplyDelete
  4. wah..seronok anak² tido dalam keta sis...

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah. Bestnya tido kat blakang tu. Hihik..

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah selamat balik kampung dan selamat pulang ke rumah semula.. best ja tengok depa tido beramai2..

    ReplyDelete
  7. Anak-anak saya pun macam tu Keadaannya masa kami kelik Klate dulu.
    Tapi, anak-anak jate saya ni tggu malam..dah gelap..baru dia tido belakang tu.
    Siang2 dok nyebok nak duduk depan jugak.

    ReplyDelete
  8. haha ^^ ini barulah namanya family transport. tak sah kereta jadi rumah bila dah ada anak2. mengimbau memori betul bila tgk diorg terlentang macam tu. samalah macam kami 11 beradik dalam van rusa suatu masa dulu.

    ReplyDelete
  9. jeles tengok dernag.. dah rasa macam kat rumah pulak.. hehe

    ReplyDelete
  10. Syoknya tidoq atas tilam. Dulu fmly sue naik van hampar toto gini jg.

    ReplyDelete
  11. Amboi..lena masing2 tidur..heheheh :)

    ReplyDelete
  12. hahah kreatif cara mama farhanah menggunakan space kereta.

    saya belum pernah cuba....ada lapik apa-apa ka kat bawah tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takdak lapik apa-apa pun Arz..
      Just hampar toto ja

      Delete
  13. jauhnya perjalanan..tapi takpe yang penting happy dapat balik kg kan mama..

    ReplyDelete
  14. bestnya dia lepak sambil tidoq kt seat blkg tu :)

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah dah selamat sampai :)
    Kite kalau dalam keto pun pasti tidur. Ibu yg setia menemani ayah..

    ReplyDelete
  16. Senang hati dapat tido. Org kt depan dapat tengok ja lah. Hehe

    ReplyDelete
  17. Seronok depa tidoq camtu. Mcm nak join ja ^.^

    ReplyDelete
  18. kereta besar..boleh rebakan seat..selesa bebudak tu tdo :-)

    ReplyDelete
  19. hahaha. boleh apa mama dia join tdur sekali. :P

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.