POTLUCK DAN ZUMBA DANCE

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia.

Ni cerita semalam punya. Ada buat potluck kat ofis.
Pada mulanya ada anak buah ni, bujang lagi. Emak dia kirim daging salai dari noghori nun.
Jadi dia nak masak la jamu kengkawan kat sini disebabkan ramai jugak yang tak pernah try makan daging salai ni. Tertanya-tanya macamana rupanya.
Cheq dulu jenuh makan masak lemak cili api masa duk kat Mantin.

Dah alang-alang nak buat makan jadi kitaorang pun pakat-pakat masak bawak ke opis.
Cheq ambil part yang senang ja, masak sayur dan cari ulam.
Alhamdulillah, dapat jimat duit makan tengahari selain dapat merapatkan sillaturahim antara kami seopis ni. 

Habis semuanya, licin. Paling sedap pencuci mulutnya. Ada
cheese gitu

Elok sangat lah lepas kenyang makan tengahari, sebelah petangnya ada sesi senamrobik.
Boleh la bakar-bakar lemak yang terkumpul dalam badan ni.
Kali ni kitaorang menari zumba.
Rasa macam nak patah pinggang bergelek..

Cikgu-cikgu yang bersemangat waja. Jadi kitaorang kat
bawah ni lagi la bersemangat.

Berpakaian merah sesuai dengan semangat nak keluarkan peluh.
Seperti biasa la, kalau bab-bab gini cheq akan berada di barisan hadapan sekali.
Kena la tunjuk muka dan kehadiran tu sikit.
Memang rasa lebih segar bila dah selesai berzumba ni. 
Bergelen-gelen peluh keluar rasanya.
Next week, aktiviti berkawad plak. Itupun kalau cuaca mengizikanlah.

\Kena la bagi balance antara kerja dan aktiviti sosial gini. 
Barulah suasana kerja tu jadi seronok.

19 comments:

  1. Uishh lepas bersalin nak join zumba jugak aa exercise katanya haha agak2 kat Sabah ada tak ek??

    ReplyDelete
  2. WAHH BEST YER..ADA AKTIVITI MCM NIE..

    ReplyDelete
  3. memang aktiviti keluar peluh sungguh ni..

    ReplyDelete
  4. kita suka sangat kalau ada potluck macam ni. macam macam makanan adooo :)

    ReplyDelete
  5. I love zumba....bestkan mama
    Nanti kak sofu nak gi Zumba Grand Finale 3 SAKA pula 25/12

    ReplyDelete
  6. wah wah berzumba! syoknya buat ramai2 cegitu kan. <a href="http://kerusiburok.blogspot.com/2014/12/hadiah-tak-dituntut.html>hadiah tak dituntut</a>

    ReplyDelete
  7. Tang PortLuck tu kita suka...tang Zumba tu...lemah skit hahaha

    ReplyDelete
  8. potluck paling best mama, macam2 menu kita dapatkan,wah bagus ni lepas makan bakaq lemak hehe :)

    ReplyDelete
  9. wahhh...bestnya berzumba....nak berzumba...tapi tak dak geng..huhu

    ReplyDelete
  10. pernah merasa sekali ja potluck masa praktikal dulu. ^^
    syok la, lepas makan terus berzumba. pecah sikit lemak. hehe

    ReplyDelete
  11. Dulu 4 bulan lepas mmg rajin buat pot luck mkn kat opis...skrg dh start diet dan nak maintain..dh lama x pot luck...zumba best woooo...

    ReplyDelete
  12. akak yg tangkap gambaq ka ni? sempat lagi ye. hehe

    ReplyDelete
  13. daging salai..oh bestnya..+ zumba dance..aktiviti menyihatkan tu mama..bagus2 :)

    ReplyDelete
  14. perghhh.. ada zumba dance! saya teringin nak zumba dance ahahhahaha

    ReplyDelete
  15. Zumba plg best..sllu buat..hoho

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.