Gerak Khas La Sangat !!!

Jam 3 pagi.
Masih di bilik gerakan bertugas di musim banjir ni.
Perut dah lapar, mata plak mengantuk.
Kawan nak bersembang pun takdak.

Apalagi, selongkar pantri la.
Sebenarnya bukan selongkar tapi memang disediakan makan minum untuk kami yang bertugas siang malam ni.

Betapa tamaknya cheq, nak jugak kedua-duanya.
Harap-harap perut tak meragam la, esok nak kerja lagi.

Cicah biskut sambil layan tv. Nampak tak 3 biji telefon
beratur depan cheq. Kalau ketiga-tiga bunyi serentak,
memang bersimpang siur tangan ni.

Sepatutnya cheq ada pembantu tapi time ni plak la dia bercuti.
Semua benda cheq buat. Cheq kan serba boleh.(ayat nak sedapkan hati, padahal bengang habis ni.)
Bukan semua boleh buat kerja gerak khas camni.

Nak tengok running man tapi remote tv dah di concer oleh bilik sebelah.
Maklum la tv sini sub astro pinjam dari bilik sebelah.
Jadi tengok ja la apa yang orang bukak.

Lambatnya pukul 8 pagi.


18 comments:

  1. sabar yer sis. Selamat bertugas dan bergerak khas !! hehe

    ReplyDelete
  2. Sabar ye mama. Pahala byk utk mama yg bekerja keras.

    ReplyDelete
  3. kenapa orang suka tengok running man?

    ReplyDelete
  4. hilang stress kalau boleh tengok RM time bertugas. hehe. masa yang lama pun mesti rasa sat ja berlalu.^^

    ReplyDelete
  5. salams farah, kagumnyaaaaaaa akak kat farah....

    ReplyDelete
  6. RM memang boleh hilangkan stress...heheheh..sabar ye mama :)

    ReplyDelete
  7. Bertugas malam ye...alahai kesiannya...takpe la..sila tabah ok..

    ReplyDelete
  8. ow, mama kerja dlm unit apa ni?

    ReplyDelete
  9. keje sorang2 ke kak? sabo jela. buktikan akak serba boleh :)

    ReplyDelete
  10. alololo..ciannya mama..tapi sedap kan minum nescafe+milo tu..neslo..erm..

    ReplyDelete
  11. selamat bertugas ye mama.. dan2 time tu juga dia bercuti eh... jenuh nak angkat 3 telefon...

    ReplyDelete
  12. Dpt buat saham akhirat kn..alhmdulillah

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.