Kalau Dia Memilih

Petang tadi kami sekeluarga jalan-jalan di KB Mall.
Cheq dan cik husband sama-sama off duty harini.
Sempat jugak la cheq tidur sekejap tadi.
Keluar tu pun sebab cheq nak beli power bank baru.
Sekarang ni asyik duk berebut dengan cik husband jer.

Yang sakit jiwanya, cheq yang nak beli tapi cik husband yang sibuk memilih.
Memilih plak tu bukannya sekejap, ambil masa yang lama.
Yang ni tak kena, yang itu tak sesuai.
Dari satu kedai ke kedai dia masuk bertanya dan belek.

Anak-anak dah mula buat perangai. 
Adik sampai tertidur atas troli.
Kakak dan baby dah siap duduk bersila.
Mama diaorang ni dah tak terkata apa dah.
Siap menjeling lagi tapi cik husband ni boleh buat-buat tak paham plak.


Lastnya langsung tak beli pun.
Tapi cheq dapatlah sepasang sandal.
Anak-anak plak dapat upah jajan ja.
Lepas ni nak pergi beli taknak ajak cik husband dah..
Cerewet yang amat sangat...

Bila ditanya kenapa cerewet sangat.
Jawapannya, dia nakkan yang terbaik untuk cheq.
Ayat nak selamatkan diri tu kut...

19 comments:

  1. hai kak! duk klate?? wah lamo nim x balik klate. hahaha. lamo x g kbmall :(

    ReplyDelete
  2. Ayah saya pun jenis macam ni juga kalau beli barang-barang teknologi ni.

    ReplyDelete
  3. Hihi..kadang2 laki memang lagi cerewet dari kita ;-)

    ReplyDelete
  4. untungnya suami yang nak terbaik buat isteri itu... kb mall rindunya.... huhuhu

    ReplyDelete
  5. abah nani pun sama. kalau bab memilih macam macam

    ReplyDelete
  6. So sweet bila hubby caksp gitu, tapi x tahan la kerenah macam tu pulak kesian kat anak2 hehe...

    ReplyDelete
  7. Hurm..lamanya x g kbmall..last p thun 2012..blik kg je,sibuk nk p tmpat lain..
    p/s:ngn cik dila ade powerbank romoss..

    ReplyDelete
  8. haaha sama la dgn suami zaza.. jenis yg pemerhati :)

    ReplyDelete
  9. hehe... suami cheq pun mmg memilih... tapi biasanya survey dalam interent dulu, baru cari kat kdai..sbb taknk buang masa...

    ReplyDelete
  10. biasanya si suami tunggu je kat kerusi si isteri yg memilih..tapi part ni lain sikit..suami mama pulak yg rajin bab tu ehh..untung tau

    ReplyDelete
  11. hehe tu perkara biasa tu mama, kesian lak tgk foto anak2 buat muka camtu hehe stress agaknya :)

    ReplyDelete
  12. hahaha serta merta teringat adik lelaki sendiri yg cerewet mengada2... kalau beli barang tu ada je alasan tanak beli.... tanda halal mencurigakan lah... hahaha

    ReplyDelete
  13. Haha..agaknya suami mmg nak pilih yg terbaik bt isteri tercinta..sabar ja la..hihi

    ReplyDelete
  14. Choosy... Papaglamz jalan2 di sini..

    ReplyDelete
  15. Hehehe..sabar je la ye mamam :)

    ReplyDelete
  16. Dia yang sibuk memilih ye.
    Hehe..macam nak tumpang sekaki je.
    Saya kalau keluar mesti beli sampai dapat.
    Tapi, saya jenis rembat je.
    Malas nak survey banyak kedai...penat.

    ReplyDelete
  17. hehe. sampai tak terbeli. akak beli la powerbank jenama pineng. memang terbaik :)

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.