Segmen : Zaman Persekolahan

Entri ni adalah sticky post sebab cheq adalah salah seorang sponsor segmen ni.
Jom join beramai-ramai dan support sesama blogger

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Segmen pertama untuk bulan Disember ni.
Dah 15 tahun cheq tinggalkan alam persekolahan.
So, boleh kira sendiri la umur cheq, hehehe




Kalau ikutkan gambar diatas, gaya cheq lebih kurang yang nombor 7 tu.
Macam tu la rupa cheq kalau dalam kelas, monyok jer.
Tambah-tambah pulak denga mata pelajaran yanng cheq tak minat.
Kepala otak duk pikir nak keluar kelas.
Cheq memang jarang ada dalam kelas sebab komitmen tugas sebagai pengawas sekolah dan juga pengerusi Persatuan Seni.
Kadang-kadang kalau takdak hal pun, cheq akan cari idea takmau masuk kelas.
Kalau pelajaran Sains, memang cheq tak akan sampai ke makmal.
Selalunya cheq and the gang akan melepak di bilik seni sebab cheq ada akses kunci untuk bilik tu.
Duduk la kami the gang dalam tu sampai habis waktu.
Zaman dulu-dulu takdak la ponteng kelas keluar merayau-rayau kat shopping mall, sekadar sembunyi dalam kelas jugak, hahahah.
So, adik-adik sekalian jangan ikut perangai buruk akak ni yer...
peace yawww !!!

53 comments:

  1. All the best.. hehehe lebih kurang laa umur kita ya mama.. tetiba teringat budak paling nakal duduk kat belakang kelas dulu..

    p/s mama, Eyda ada tag GA nih http://izzeyda.blogspot.com/2014/12/kira-berapa-kali-shaklee.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ sudi tag saya..
      Saya suka duk tengah-tengah, jarang kena aim dengan cikgu. =)

      Delete
  2. Good luck mama. Smg ada rezeki utk menang.

    ReplyDelete
  3. amboi.. nakal sungguh kakak kita.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...nakal zaman dulu tak macam zaman sekarang kan mama.
      Tak berani sangat pun.

      Delete
  4. aktif betul masa sekolah dulu noh. tapi baguih la daripada mandom macam cheq. hehe

    ReplyDelete
  5. Jie akan jd mcm nombor 7 tu kalau mengantuk tahap menggunung. wktu2 kemuncak mmg sunyi sepi ja kelas. ekeke.

    done join segmen yg gempak ni! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...kalau boring mesti ngantuk. Kalau ngantuk mesti nak kacau orang.

      Tq sudi join

      Delete
  6. Ahahah awat monyok kak?? Selamat bersegmen hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu dah boring duk dalam kelas la cikgu, heheheh

      Delete
  7. Haha..memang kalau subjek x minat rasa boring dan ngantuk ja kan mama..nakal juga cara ponteng tu ya..hee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cara ponteng ni tak pernah kena tangkap, heheheh

      Delete
  8. haha noty niiii.nak kena rotan ni. haha
    nak join jugak!!! In shaa Allah nanti. sedang mencari masa.
    Banyak nak story tentang zaman sekolah ni, kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pernah kena rotan kat sekolah, kira budak baik la tu..heheheh

      Delete
  9. hepppp amboii mama ni dulu kemain lg ponteng class lepak dlm bilik seni ek? nakal sgt ni hehehe.. ana pon one of the sponsor & dah terjoin skali hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh...baik kannn.
      Gud luck. Semoga semuanya berjalan lancar.

      Delete
  10. follow blog cik anggur like facebook cik anggur
    follow twitter cik anggur di
    http://belogcikanggur.blogspot.com terima kasih

    ReplyDelete
  11. good luck mama...:)
    minat seni rupanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minta jer sis.
      Tapi tangan ni keras, hehehe.
      Takdak seni langsung

      Delete
  12. Memang Pengerusi yang bagus , heheheh ^^, Tapi subjek sains memang bosan ponn , tak nafikan . kekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn...nasib baik la tak ambil sains tulen, kalau tak lagi parah.

      Delete
  13. Selamat bersegmen dan semoga berjaya kak..

    ReplyDelete
  14. Kalau throwback zaman sekolah mcm2 hado. Yg lawak, gembira, sedih, semua ada. Zaman nk membesar. Hehe

    ReplyDelete
  15. Owh, mama suka ponteng kelas ye...hehehehe..Cik Mimie suka tapi tak buat selalu..ponteng pun lepak kat surau je..hahaha

    ReplyDelete
  16. blogwalking here
    semoga berjaya :)

    mohon berikan sokongan kepada entri saya, berikan LIKE dan G+. http://murnimohdyusof.blogspot.com/2014/12/jom-aktifkan-mykad.html

    ReplyDelete
  17. Amboi kak. Haha. Saya suka tawaf sekolah ^.^

    ReplyDelete
  18. gud luck dear.

    hihi..penuh nostalgia

    ReplyDelete
  19. inshaAllah nanti ekin join....

    ReplyDelete
  20. mama!!! i'm back!!! hahaha. macam ada orang ternantikan kehadiran kita lak. sorry dah lama x singgah.

    wah wah, pengerusi persatuan seni tu... hebat lah! kalau kelas seni, iye, saya lari. saya x mnat seni! hahahaha... nakal rupanya mama ye :P

    good luck! :D

    ReplyDelete
  21. Salam! ^_^
    Anda telah di tag! dalam giveaway by Ibu Zharith. Hadiah lumayan!

    Check , here!

    ReplyDelete
  22. Tahiniah2..banyaknya on going...rezeki datang bertempek tu :))

    ReplyDelete
  23. gud luck..
    hihi...

    kalo lya dulu x tau nak kategorikan y mana... tp y pasti kuat cakap jugak dlm kelas dulu..

    ReplyDelete
  24. gud luck...all the best...SA ada jugak dapat invitation...x dan nak join...

    ReplyDelete
  25. the best thing zaman sekolah 'item no 14&15..sbb cinta monyet. tapi cinta monyet kami jadi cinta manusia tau...kami disatukan pada 16/6/2006..diketika usia kami 24 tahun...huhuhuu

    ReplyDelete
  26. meriahnya segmen ni..memang best kalau kenang balik zaman sekolah dulu..salam kenal, blogwalking sini dan follow sekali blog awak yang best nih..:)

    ReplyDelete
  27. amboi nakal jugak mama ni. hihi

    jom baca sini plak :D

    http://cikannesweetyncool.blogspot.com/2014/12/segmen-zaman-persekolahan.html

    ReplyDelete
  28. throwback zaman sekolah memang best :)
    all the best, norihan!

    ReplyDelete
  29. saya selalu no 16 tapi kadang-kadang 8 juga hehe

    ReplyDelete
  30. macam best lah..nak join nanti, book mark dulu..

    ReplyDelete
  31. hyee cik belbel datang, terima kasih join segmen cik balqis
    http://blogcikbelbel.blogspot.com/2014/12/segmen-zaman-persekolahan.html

    cik belbel paling suka kalau cikgu offer "siapa nak tolong cari cikgu sekian sekian sekian" denga lajunya cik belbel pergi depan. hahaha

    ReplyDelete
  32. hehehe CT boleh jadi no 18 ngan no 4 bhahaha.. kena duduk depan sebab pendek and kuat termenung gak. cikgu ajar kekadang masuk kekadang tidak.. and yang no 4 tu wajib sebab rajin kacau orang hahaha

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.