Liebster Award Tagged By Cik Mimie


Hampir terlupa nak menjawab soalan liebster dari Cik Mimie ni. 
Soalan dah draf berkurun tapi belum sempat nak jawab.
Kini tibalah masanya cheq jawab soalan-soalannya.




1. Dalam sehari berapa entry korang update dalam blog ?
Terpulang...kalau ada idea, banyak la entry ditulis. Kadang-kadang yang membanyakkannnya tu sebab join GA dan segmen.

2. Biasa korang online blog dekat mana ?
Kat rumah la. Senang nak terlentang sambil update blog..heheheh

3. Sudah berapa lama korang terlibat dalam dunia blogging ni ?
Start menulis 10 Julai 2014. Baru 5 bulan lebih...kalau baby merangkak pun tak boleh lagi.

4. Kenapa pilih untuk menjadi seorang blogger ?
Pada mulanya suka membaca ja. Lastnya boleh terjebak nak menulis kisah-kisah diri, keluarga yang tak berapa nak best ni.

5. Nyatakan kebaikan dan keburukan berblogging ?
Kebaikannya dapat ramai kawan. Terasa macam dah lama kawan walaupun tak pernah bersua.
Keburukannya terleka berblog dan menangguh-nangguh kerja.

6. Berikan 3 ciri-ciri blog yang korang suka singgah.
Cepat loading, tak berat
Tuan punya blog mesra alam
Blog yang cantik, sedap mata memandang.

7. Korang lebih suka komen entry atau tinggalkan jejak dekat shoutbox ?
Kedua-duanya sekali. 

8. Apa pendapat korang tentang blog Cik Mimie ?
Blog Cik Mimie ada ciri-ciri blog yang akak suka singgah. Comel macam tuannya jugak XD

9. Perlu ke Cik Mimie ubah mana-mana bahagian dalam blog Cik Mimie ?
Tak payah dah. Nanti terlebih comel dari blog akak plak...heheheh

10. Ada tak apa-apa yang korang nak begitahu dekat Cik Mimie ?
Nanti kawin jangan lupa jemput yer....

11. Soalan Cik Mimie susah ke senang ?
Senang macam makan kacang kuda.
Kalau makan kacang tanah, susah plak nak kena kupas kulit...hehehe

Maaf lah Cik Mimie yer, akak terlambat nak menjawab soalan ni. harap-harap Cik Mimie puas hati lah dengan jawapan akak ni. Kalau ada salah-silap, potong markah jer...jangan marah

11 comments:

  1. Yeeaayhh! Thank mama sudi jawab soalan Cik Mimie :) Syg mama..

    hehe..tapikan kalau ikutkan 2004 tu dah 10 tahun mama blogging..typo ye..hehehe..

    Terima kasih blog mama pun cantik jugak,,suka datang sini sebab ada bunga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berangan macam dah lama berblog..hehehe
      Akan diperbetulkan

      Delete
  2. semoga terus berblog ya. chaiyork!!!

    ReplyDelete
  3. semoga terus berblog ya mama.. ingatkan mama dah mula berblog lama lagi dari Eyda.. rupana Eyda lagi lama, cuma baru beberapa bulan nih terlebih aktif menulis dan join GA dan segmen.. huhuhu..

    ReplyDelete
  4. owhh, baru buat blog tahun ni ka. semoga terus bersemangat berblogging! ^^

    ReplyDelete
  5. waahhh... kita pun dah langsaikan hutang liebster award ni.. hihi

    ReplyDelete
  6. sempoi aje jawapan mamafar... sha dah pencen dengan liebster award ni.. hihi..

    ReplyDelete
  7. Mama baru join tahun ni? Ingatkan dh lama. Ramai kenal. Cayaaalah mama ;)

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.