Kembali Bertugas

Setelah 10 hari bercuti, harini start masuk ofis semula.
Rasa macam malas ja start kerja tapi pukul 5 pagi terjaga dah tak boleh tidur.
Pagi ni juga ada perhimpunan, kena standy fizikal dan mental nak berdiri lama dengan kasut tumit tinggi, dengan uniform tebal...
Selesai dengan jayanya perhimpunan tadi tanpa rebah ke tanah...

Sebelum bercuti, penuh fail atas meja ofis cheq.
Tapi kali dah kosong, digantikan dengan satu parcel dan sampul surat.
Baik mengaku sapa yang bagi ni.


Kejap lagi la cheq bukak dan tunjuk kat kawan-kawan semua.
Cheq nak pergi bersuai-kenal dengan bos baru.
Dia datang lapor sini time cheq tengah bersuka ria cuti.
Harap-harap bos kali ni pun sebaik bos yang dulu.
Barulah suasana kerja jadi seronok.


11 comments:

  1. selamat kembali bertugas.. bila dah cuti lama, memang kemalasan mula menebal dalam diri..

    Eyda tag untuk GA nih.. http://izzeyda.blogspot.com/2014/12/1st-giveaway-by-ibu-zarith.html

    ReplyDelete
  2. amboi lama mama cuti erk.. apa pun selamat bertugas hehe..

    ReplyDelete
  3. Wah, masuk2 keje je dah dapat bungkusan..seronoknya :)

    ReplyDelete
  4. situasi biasa bila cuti lama mama...sofu pun gitu..
    liat skit nak mula kerja..apapun selamat menjalankan tugas kembali :)

    ReplyDelete
  5. Jemput join segmen bloglist ni kak :)
    http://iniblogke.blogspot.com/2014/12/iniblogke-600-bloglist.html#.VIe17TGUfGQ

    ReplyDelete
  6. kalau dh lama bercuti mmg akan rasa lemau je

    psst : bukan sis JM yg bagi heee

    ReplyDelete
  7. selamat kembali bertugas...harap2 boleh adapt dengan bos baru eh,...

    ReplyDelete
  8. Lepas cuti memang take time nak ambik mood kerja balik kan. Hehe.

    ReplyDelete
  9. Haa. Hadiah apa tuuuu.. bukan senang nak kerja lepas bercuti, mood lain mcm, tp kalau nampak parcel mcm tu atas meja, boleh bikin senyum tuu. ;)

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.