Cabaran 30 Hari | Hari #10 : Apa ada dalam handbag

Perempuan dan handbag tak dapat dipisahkan. Apa ada dalam handbag cheq. Cheq ni simple ja, kalau setakat nk turun ke kedai, bawak purse, tepon dan kunci rumah, keta ja. Dulu pn masa zaman muda-muda purse buh dalam kocek seluar atau baju ja. Bila dah ada anak ni, baru lah nk merasa handbag. Tu pun untuk buh kelengkapan anak-anak ja..

Cabaran harini. Apa yang ada dalam handbag cheq??


Inilah handbag cheq untuk ke ofis. Camni ke handbag??? Simple je kan. Dalamnya mesti ada purse untuk isi duit, ic, lesen, kad bank. Purse pn ala-ala zaman 70-an. Selain tu, make up basic. Bedak, lipstik.. Pen, cop nama, pendrive, keronsang standby, perfume.



Ini plak handbag untuk tugas-tugas formal macam kena pergi meeting. Benda kat dalamnya sama ja macam ke opis. Transfer ja barang-barang tu bag ni.


Handbag untuk bersosial,  keluar jalan ngan anak-anak. Senang galas jer kat belakang.Selain dari barang-barang cheq seperti diatas, wajib ada pampers, wet tisu, baju persalinan, tuala kecil, bedak. 

Ok...tu jer. Jumpa lagi

10 comments:

  1. Replies
    1. Saya memang simple Sue...
      Susah rasanya nk bergalas bagai dengan anak-anak lagi...;-)

      Delete
  2. hihih... tenung punya tenung ingatkan bawak kasut tadi.. ruapanya gambar je.. kiki

    ReplyDelete
  3. Salam. 10 orang pertama bloglist #kawan baru. baca lanjut di sini

    http://sihatitubahagia.blogspot.com/2014/09/bloglist-kawanbaru.html

    ReplyDelete
  4. Biasalah kalu ada anak2 kecil ni...tak sempat nk bwk beg2 bergaya sgt...
    Yang penting selesa dgn anak2....
    Cukup barang2 penting dan wajib didalamnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu bunda..anak sedang membesar, lasak kalu dengan beg tangan bersilang-silang, camna nk kejar...hihihi

      Delete
  5. simple nyer... heheheh apapun biar selesa kan..

    CABARAN HARI KE-10

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.