Cabaran 30 Hari | Hari #25 : Berita Terkini Hari Ini Yang Dibaca

Assalamualaikum dan salam sejahtera...
Sekarang ni cheq memang tak sempat pun nak tengok berita kat tv, apatah lagi nak baca paper. Tengok dalam phone pun sekadar scroll terus ke bawah ja, jumpa tajuk best baru baca. Haaaa...tapi harini cheq jumpa artikel yang menyebabkan cheq terus teringin nak baca. Jeng, jeng, jeng....


Ni adalah kes pegawai kastam yang ditahan dan dibawa ke mahkamah untuk dituduh pasal kes rasuah. Rasanya kes ni dah 2, 3 hari lepas, tapi cheq dah ketinggalan. Bukan cerita dia yang menarik perhatian cheq, tapi gambar diatas ni haaa...

Apa kejadahnya tutup muka dengan spender. Tahu plak malu bila dah buat salah tapi takkan lah sampai kena serkup kepala tu dengan spender. Hahaha...kena spender yang dah dipakai, sedut la bau sendiri tu. Memang la cheq gelak bila tengok gambar ni, jangan la tunjuk sangat kebodohan tu. Nak kata cari populariti memang dah popular pun sekarang.

Anda nilai la sendiri !!!

#cabaran30hari
#kelabbloggerbenashaari

8 comments:

  1. Replies
    1. Orang besar-besar main rasuah, yang tertindas orang bawahan...

      Delete
  2. Baru perasan dia tutup muka dgn spender...tau pun malu..

    ReplyDelete
  3. xtau nk cakap ape..
    asenye selagi blm djtuhkan hukuman dorang masih belum disabitkan salah
    bukan ni dah kira mengaibkan dorang ke mama
    kalau betul mmg padan muke, tapi kalau dorang tak bersalah
    ayu cube bayangkan dorang ni salah sorang daripda ahli keluarga..
    dengan famili2 dapat name kan
    ish issshhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau takde angin, takkan pokok bergoyang. Kesian keluarga tanggung malu.

      Delete
  4. rasuah makin berleluasa lah..main tutp je ngan apa pun janji muka x nampak..ish3x

    ReplyDelete
  5. Kalau tutup dengan kain, kena tiup angin mesti terselak. Guna spender ikat terus ke kepala, orang lain nak tarik pun pikir 2, 3 kali...

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.