Cabaran 30 Hari | Hari #18 : Siri Tv Kegemaran


Assalamualaikum. Cabaran harini pasal siri tv kegemaran. Tv kat rumah cheq ni kalau ada orang memang akan terpasang sentiasa, tutup pn waktu tidur malam. Bukannya tengok sangat pun, saja nak memeriahkan rumah ja. 

Masa zaman sekolah dulu cheq selalu tengok cite The Nanny. Mengisahkan seorang andartu yang menjual barangan kosmetik di rumah orang kaya. Orang kaya tu dah tersilap dan mengambilnya menjadi pengasuh untuk anak-anaknya. Dari situlah bermulanya kelucuan, apabila dia yang memang takdak basic mengasuh memulakan tugas. Kena pulak dengan orang gaji yang batu api dan maknya yang kepoh tu. Mmg best la... tgk berulang-ulang pun tak jemu.



Sekarang ni cheq tengah gila tengok gambar Running Man. Artis Korea yang hensem-hensem dan cantik lawa. Tiap-tiap ada games yang diaorang akan bertanding. Lawak betul. Memang takleh control gelak kalau tengok gambar ni. Anak-anak pun naik heran "pesal la mama aku gelak macam orang gila"... Katanya dadah 200 episod tapi cheq baru nak mula tengok. Tu pun dah tengah-tengah , taktau episod bape dah..


Pesanan : jangan asyik sangat menonton tv. Jadikanlah masa itu berkualiti dengan anak-anak dan family. 

#cabaran30hari
#kelabbloggerbenashaari

22 comments:

  1. ha'a lah..macam mana boleh lupa cerita the nanny ni best..kelakar sangat3..tengok berulang kali pun tak jemu dan still ketawa kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe, selalu kena marah dgn mak dulu lambat sembahyang maghrib. Gara2 tgk gambar ni la.

      Delete
  2. Replies
    1. Kannn....best gambar-gambar kelakar ni.

      Delete
  3. Haah the nanny tu best...running man x tgk pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn try tgk Sue, nanti jadi addict macam saya ...;-)

      Delete
  4. mama tak tengok running man, sebab episodnya tu...panjang beno

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah 200 episod dah. Saya ni dh ketinggalan banyak...hehehe

      Delete
  5. betul tu jangan asyik menonton tv jerk. hehehhe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...bila elektrik pun melambung nanti.

      Delete
  6. dulu akak memang minat cerita the nanny tu...kasar giler suara..heheh

    ReplyDelete
  7. kalau asyik tngok tv,bila masa nk ada masa dgn family kn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab tu kebanyakkan cite saya rekod jer...anak2 dah tido bleh la layan tv

      Delete
  8. salam ..BW sini :)
    wahh ..citer the nanny..best la ! Sore die tuh unik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia pn obses dengan kurus tp bkn main lagi demand makannya.

      Delete
  9. allaaaaaa macam tak merasa je tengok The Nanny tu... belum lahir atau belum jadi lagi... kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kihkihkih...pelakon-pelakonnya pn dh tua kerepot. Nti kut2 ada ulangan bleh la tgk.

      Delete
  10. haah kak sy pon baru pandai tengok running man. dulu punya kutuk tak suka. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kihkihkih...akak pn terjebak dari adik akak. Haritu akak pn marah dia gelak kuat sangat...

      Delete
  11. saya pun peminat RM dulu. sekarang ja tak dah. =)

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.