Kalau Takdak Mama Senang Plak..

Dah beberapa kali tinggalkan baby Damia kat abahnya. Tapi time nak keluar tu, cheq akan menyelinap  perlahan-lahan macam orang jahat supaya baby tak nampak. Kalau dia nampak kompom meraung tak ingat dunia. Keluar la cheq dengan berbekalkan tudung dan alat mekap. Bersiap dalam keta.

Pastu baby nak meraung pn kejap ja. Abah dia bagitau mama pegi work, dah ok lah dia. Dh faham apa yang orang cakap.

Bab nak menyusu yang cukup payah. Payah nak minum susu dalam botol. Abahnya lemah bab tu la. Tiap kali nk panaskan EBM, akan call cheq. Padahal dh banyak kali pesan.

Dan setiap kali cheq sampai rumah, baby ni pasti tidoq. Patutla senang ja abahnya jaga, bagi tidoq ja. Nak tidoq pn senang plak tu kata abahnya, tepuk-tepuk ja dh lena. Kalau dengan mama, nak tidoq siap si baby carikan bantal ajak tidoq skali nk menyusu badan. Lastnya sekali dengan mama terlena.. anak-anak ni kalau ada mama memang diaorag akan buat perangai manja-manja. Dengan orang lain, boleh la plak berdikari, berperangai yang sangat baik.





16 comments:

  1. alahai ciannya dia, eh! gebu ye si kecik ni, anak mama cik sufi kurus keding je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama...ni pn dh surut badannya. Makin lasak tak reti duk diam.

      Delete
  2. hye assamualaikum
    anda di tag untuk Liebster Award
    Jemput lah kalau sudi
    http://hidayuayumie.blogspot.com/2014/09/liebster-award_13.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq sis...kena amik mood dulu nak jawab.;-)

      Delete
  3. Replies
    1. Time tak tido1 pn comei ni..tak terlayan dia sorang...

      Delete
  4. Bambamnya damia.. Bdak kdng gitu la.. Dgn maknya lain rgam.. Dgn ayh lain ragamnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg gitu...mengada-ngada bila ada mak diaorg. Hehehe....

      Delete
  5. Replies
    1. Itu lar, baiknya tido dengan abah dia..

      Delete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.