Cabaran 30 Hari | Hari #6 : Apa yang anda makan hari ini.

Kalau ikutkan tajuk.cabaran harini, nmpk senang ja...
Bak kata orang "cam kacang jer...."
Tapi disebabkan perkataan 'hari ini' bermakna full day merangkumi makan pagi, tengahari, minum petang, makan malam dan kalau ada supper..
So, kena tunggu makan semuanya baru leh karang cite untuk cabaran ni..

1. MAKAN PAGI



Cheq jamu mak dan ayah makan makanan yang hanya ada di Kelantan. Nasi Kak Wok dan roti titab. Bukan buat sendiri tapi sendiri keluar pergi beli kat Kopitiam Kita.

2. MAKAN TENGAHARI.



Makan tengahari hari ini special skit. Makan berkelah di tepi pantai dengan family. Emak kesayangan yang masak. Ada sambal ikan, ikan goreng, udang goreng bersama kobis, sayur kangkung, ulam timun dan semestinya ada sambal belacan. Fuhhhhh,  mmg bertambah-tambah nasi, habis diet cheq.

3. MAKAN MALAM


Bila dah puas mandi laut, main pasir..perut pn lapar balik. Nak masak pn dh tak larat. Alternativenya cari kedai makan. Makan ikan bakar cicah air asam, ulam-ulaman dan sotong masak hitam..perut dh kenyang, badan dh letih terus balik tido...Zzzzzz

#cabaran30hari
#kelabbloggerbenashaari

8 comments:

  1. kesimpulannya semua mknn nampak sedap belaka, plg best ikan bakar cicah air asam...terliuq tgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paling best makanan yang dimasak oleh mak...yummmmy

      Delete
  2. mak aihhhh... meriahnya makanan... sedap2 pulak tu.. terliur dah ni... hehe!

    ReplyDelete
  3. Sedapnye kak. Roti titab tu memang baru 1st time nampak dn baru tau. Sedap ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedappp dan senang jer nk buatnya. Just bakar roti, sapu sekaya n pecahkan telur separuh masak...tp nk jugak makan yang org jual. ;-)

      Delete
  4. seronoknya dpt makan bersama keluarga camni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg best sis Jm...walaupn masakan tu ringkas ja tp bila dh mkn ramai-ramai, kena plak angin laut..jadi bertambah-tambah nasi tu.

      Delete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.