LIEBSTER AWARD

Pertama kali di tag untuk Liebster Award. Terharu rasanya. Nasib baik tak kena berucap atas pentas, kalau tak mesti dah nangis kat atas tu. Terima kasih buat dear nor nazliana kerana telah petik nama saya. Kena jawab soalan yang diberikan, ok sekarang pun musim UPSR, no hal lahhh... Cheq akan cuba buat sebaik mungkin.


Peraturan Liebster Award :
● mention blogger yang calonkan anda dan letakkan link blog beliau ke dalam post anda.
● jawab 11 soalan yang ditanya oleh beliau
● calonkan 11 blogger lain yang anda tengok followers kurang daripada 1000
● buat 11 soalan untuk ditanya kepada 11 bloggers tersebut
● maklumkan kepada those bloggers

Inilah jawapan yang ditanya kepada cheq

1. Nama timbangan dan nama manja.
     Orang panggil An. Nama manja takdak.

2.  Asal-usul
     Cheq asal dari Alor Setar, Kedah Darul Aman.



3. Siapakah yang paling disayangi?
     Family...merangkumi mak ayah, kakak, abang, adik, anak-anak dan suami.

4. Adakah anda bertudung?
     Ya dari berumur 12 tahun.

5. Adakah anda suka bermekap?
    Ya tapi ala kadar. Sekadar bedak, celak dan lipstik.

6. Tempat idaman untuk berhoneymoon
     Venice, Itali..cantik gilerr



7. Ciri-ciri lelaki idaman?
     Penyayang, romantik, beriman, ambil berat, ringan tangan dan suka buat lawak.

8. Sifat peribadi
    Mudah sentap dan merajuk.

9. Binatang yang paling jijik untuk dilihat.
     Cacing...geliiii



10. Binatang yang disukai
      Arnab sebab comel.


       

11. Dapat 1k nak buat apa
       Shopping dan tambahkan simpanan

Inilah bloggers bertuah yang dicalonkan...jeng, jeng

1. sayasukala.blogspot
2. aziesuhaimi.blogspot
3. sihatitubahagia.blogspot
4. kentakikaulaki.blogspot
5. hazamiesouq.blogspot
6. nuryanaisnl.blogspot
7. ummiammararif.blogspot
8. nurulzayani.blogspot
9. ekjozbuluh.blogspot
10. enciktupperware.blogspot
11. lissadblog.blogspot


Ini pulak soalan-soalan yang perlu anda jawab. Tak susah pn.. selamat menjawab dengan tenang. 

1. Nyatakan negeri kelahiran anda?
2. Pendidikan tertinggi anda?
3. Selesa tinggal di kampung atau bandar? Nyatakan sebabnya.
4. Ada lesen memandu?
5. Negeri yang belum pernah anda singgah dalam Malaysia?
6. Makanan yang disukai?
7. Apakah warna yang digemari?
8. Anak ke berapa dalam keluarga?
9. Lagu yang anda gemari?
10. Kereta idaman anda?
11. Apakah nama sekolah rendah anda?

Selesai sudah. Sekali lagi diucapkan terima kasih byk-byk pada sis nor nazliana. Kalau ada masa nanti singgah la lagi.

12 comments:

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.