Cabaran 30 Hari | Hari #14 : Cerita Kasut Saya

Cabaran harini pasal kasut. Kasut cheq ni takla banyak sangat sampai kena ada rak sendiri.  Kat rumah ni cik husband cheq la pengemar kumpul kasut. Kalau time kecik-kecik dulu, kami adik-beradik pompuan mesti kasut serupa. Dah besar ni ada duit sendiri, leh pilih pilihan sendiri.

Kasut kegemaran

Ni la selipar kegemaran cheq, dah bertahun-tahun cheq pakai. Sedap bila pakainya. Ringan, nipis dan seksi. Murah ja tak sampai RM20 pn. Tapak dan talinya memang tahan cuma kain alas tu ja yang dah koyak-koyak. Kalau pakai ni jalan pn kena slow-slow sbb tapak dah haus, licin Sekarang ni selipar ni tersimpan dalam rak kasut, nk buang sayang. 

Kasut Baru

Baru ja beli hari Khamis lepas. Beli pun semata-mata nk pergi kerja outstation. Jenama pn ntah apa-apa ja. Cheq tak mementingkan jenama asalkan sedap dipakai. Harga pun murah sepadan dengan jenama la. Pas habis oustation, kasut ni pun masuk dalam kotak balik la. Bukannya nk pakai sangat pun.

#cabaran30hari
#kelabbloggerbenashaari

16 comments:

  1. kalo sue pulak kaki jenis x tahan...jln cepat sakit..biasa beli jenama scholl. mahal tp worth for money.

    ReplyDelete
  2. pakai yang mana selesa tu yang penting. hihik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu mama...yg penting selesa, nk jalan pun senang

      Delete
  3. harga n jenama tak penting kan kak.. yg pntg kaki tak sakit bila pakai.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, kadang-kadang yang murah tu lah lebih selesa.

      Delete
  4. hehe. comel je kasut tu. jum jenguk sy pny plak :D

    http://ceriteracintabalqis.blogspot.com/2014/09/cabaran-30-hari-hari-14-cerita-kasut.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kasut emergency beli...sesuai nk berbaju kurung dan berseluar.

      Delete
  5. kasut yang bawah tu nice...mesti selesa pakai kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang selesa. Ringan ja. Tapi saya ni jenis simple jer. Gi mana pn pakai selipar ja.

      Delete
  6. Asslmkm.. Klau sy pn ksut xkisah jnama. Jnji sdap dipakai. Cuma time prgnt ni beli bata. 1 kasut tu je belasah habis2. Dh kawin mlas nk membeli kasut je. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, time peknen saya pn pakai bata jugak. Lembut ja.

      Delete
  7. Ehh x pakai kasut high heel ke, klau akak ngan high heel x leh pisah :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak reti la nk pakai high heel ni, kalau pakai pn kejap ja...rasa nk terpeleot kaki..hihihi

      Delete
  8. Replies
    1. Kalau dengan anak kecik ni, mmg cari yang selesa ja...mana nak kejar budak lasak lagi

      Delete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.