Cabaran 30 Hari | Hari #8 : 5 Lagu Cinta Kegemaran Mama3Farhanah

Kejap je dah sampai cabaran hari ke 8.
Makin kering idea ni, walaupn tiap-tiap hari cabarannya lain-lain..
Harini cabarannya adalah lagu cinta kegemaran cheq..
Banyak sebenarnya tapi cheq bagi ikut ranking tertinggi la ye...



1. Dealova - Once
Lagu ni memang jadi kenangan sepanjang hayat. Kiranya lagu tema percintaan cheq dengan cik husband. Pada masa tu memang lagu ni paling hits la. Ringtone henfon pn mesti lagu ni.

2. All Of Me - John Legend
Cheq sebenarnya tak kenal pn sapa John Legend ni tapi lagu dia yang ni memang sedap. Lirik dia pn memang berkisahkan percintaan.

3. Cinta Hati - Shila Amzah
Minat Shila sejak dia menang pertandingan nyanyian kat China aritu (betul ka china). Sejak dari tu cheq mengikuti lagu-lagu Shila. This one my favourite song.

4. Bintang Hatiku - De Meises
Lagu ni 1st time dengar, takdak sampai menyentuh ke sanubari. Tapi bila dah berulang kalindengar, terus jatuh cinta. Suara yang merdu mendayu sampai terbuai-buai perasaan rasanya.

5. One Sweet Day - Mariah Carey & Boys II Men
Lagu evergreen...satu hari yang manis.

Selesai cabaran hari ke 8.
Jumpa lagi di cabaran yang lain di esok hari..

#cabaran30hari
#kelabbloggerbenashaari

11 comments:

  1. Boys 2 men antara lagu2 english feveret sue.

    ReplyDelete
  2. Like bintang hati ku too... huhu
    Jemput singgah, komen dan follow

    CABARAN HARI KE-8

    ReplyDelete
  3. sis JM suka lagu dari DeaLova :-)

    ReplyDelete
  4. ada yana mama tahu, ada yang tak tahu.. hihi... alamak task ni payah sikit nak buat nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...senang je la. Lirik lagu ada sebut cinta je, jadilah lagu cinta. ;-)

      Delete
  5. Task yang ini mudah je .........

    ReplyDelete
  6. Wah join cabaran 30 hari juga.
    semoga berjaya ya melengkapkan cabaran 30 hari tu.
    Done follow blog ini.

    Lagu oce dan de meises memang best.

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.