Tak Jadi Macam Emak Punya

Hari minggu haritu emak ada buat keowtaw goreng...
Walaupun emak dah sampai kampung, mulut ni masih teras lagi kesedapan keowtaw tu...
So, cheq pun try la buat sbb bahan-bahannya  masih ada lagi, balance aritu punya...
Jadi la keowtaw goreng tu tapi tak sesedap emak cheq yang buat la..

Nampak cam sikit jer cheq makan, padahal 3 kali tambah. 
Sayur yang banyak sebab memang nak habiskan semua.
Jenuh anak-anak cheq pilih buang sayur ni..

Rasa bersalah plak makan sampai 3 pinggan. Habis diet cheq.
Cheq bagi 5 bintang...

Alhamdulillah, cheq ni bukannya pandai masak sangat pun.
Pas kahwin baru la belajar masak....terpaksa nak jaga suami la katakan
Masa duk ngan emak ayah, cheq anak manja..ada kakak-kakak yang buatkan..
Sampaikan sambil masak tepon mak tanya cara nk masak.
Dapat plak cik husband yang pandai dan rajin masak..
Belajar dengan cik husband la...free of charges..
Sekarang ni alalhamdulillah,  dah pandai masak..
Tak tahu la sedap ke tak...
Sedap la kut sbb cik husband tak pernah komplen..

12 comments:

  1. Bagus mkn sayur byk2, terang mata dan senang lawas...kuetiow feveret sue jg ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mamanya mmg suka sayur tapi anak2 susah sgt nk mkn sayur warna hijau...warna lain takpa plak.

      Delete
  2. Tengok jer dah mcm sedap... Hehehehe. Boleh lah share resepi kue teow tu hehehe. Biasa lah budak2 boleh dikira yg suka sayur. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Simple jer saya buat ni, cuma kurangkan pedas. Boleh budak2 makan sekali..

      Delete
  3. Sedapnya kak. Fevret sy gak ni :)
    Kalau char ketiaw lg best ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Char ketiaw tak jadi-jadi lagi...hihihi. kena berguru lagi...

      Delete
  4. Replies
    1. Hehehe...masak sendiri, ikut tekak sendiri..tu yang sedap sampai licin

      Delete
  5. Bestkan klu dpt en somi yg pandai masak.. senang kita.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul KM...kadang-kadang balik kerja, tgk saya penat, dia yg akan masuk dapur...

      Delete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.