Cabaran 30 Hari | Hari #28 : Andainya

Cabaran harini, 5 perkara bermula dengan ANDAINYA..
Ringkas, padat dan mudah untuk difahami.
Taknak tulis panjang-panjang, malas nak menaip.



~1~
Andainya aku punya sayap, tiap-tiap minggu balik terbang ke kampung. Rindu emak ayah dan sanak saudara.

~2~
Andainya dapat  aku balik ke waktu belajar di universiti, akan aku belajar sunguh-sungguh sampai dapat anugerah Dekan. Tak la menanggung hutang PTPTN ni, kira langsai.

~3~
Andainya aku ni dari keturunan yang kurus cekiding, tak payah la aku control makan. Ini tak ja...makan lebih sikit ja, terus kembang.

~4~
Andainya aku ada duit banyak, aku akan pergi ke London Weight Management untuk kuruskan badan aku dan badan cik husband aku. Kikihkih....

~5~
Andainya aku pergi dulu, tolong doakan aku...

#cabaran30hari
#kelabbloggerbenashaari

12 comments:

  1. kan best kalau andainye semua tu boleh berlaku...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau bqnyak andainya, banyak la angan-angan...hehehe

      Delete
  2. Replies
    1. Kannn...rasa menyesal plak sekarang ni.

      Delete
  3. No 5 sedih..insyaAllah semua orang mendoakan mama...

    P/s: Saya dah ketinggalan beberapa hari..hehehe....takpe3 satgi lariii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sob, sob, sob...takpe boleh kejar slow-slow.

      Delete
  4. No.4, mahal tu. Diet artkins jer. Cuba lah.. heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab tu kena tunggu duit banyak, malas nak diet, nafsu makan kuat sangat...hehehe

      Delete
  5. Replies
    1. Salahkan keturunan plak kita ni, sendiri makan yang tak control kannn...hehehe

      Delete
  6. Takpa kak janji sihat. Hehe. Andai itu takdirNya

    ReplyDelete
  7. tersentap la pulak yang no 2 tu. saya ni belum kerja, entah bila boleh mula bayaq. haha

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.