Cabaran 30 Hari | Hari #21 : Tempat Yang Ingin Pergi

Assalamualaikum dan salam sejahtera. 
Baru ada masa nak update blog ni. Sibuk mengalahkan CEO. Tanpa buang masa cheq teruskan cabaran untuk harini. Memang nak buat seringkas-ringkasnya sebab mata ni dah makin mengecil.


Tempat yang cheq teringin sangat nak jejak kaki di sana. Mekah. Rasanya setiap muslim mesti ada terdetik di hati nak pergi sana. Cheq ni pun tak pasti la bila tahun nak sampai sana tunaikan haji. Lambat lagi nak tunggu giliran. Insyaallah ada rezeki lebih, pergi umrah dulu. 


Tempat yang cheq tak pernah pergi. Kalau oversea tu, ofkos tak pernah kan??? Kira yang dalam Malaysia dah ler. Sabah dan Sarawak ja lagi cheq tak pernah sampai. Satu semenanjung dah pusing, sampai abis kematu punggung duk dalam keta. Teringin nak naik flight merentas laut china selatan... (ye ke laut china selatan, pakai hentam ja tu).  Insyaallah dah ada dalam kalendar perancangan holiday family cheq tahun depan. Kumpul duit banyak-banyak dulu.

That's all. K-bye

#cabaran30hari
#kelabbloggerbenashaari

10 comments:

  1. semoga tercapai hasrat mamafar untuk ke tanah suci :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah Tunsya, mudahan tercapai...;-)

      Delete
  2. smg tercapai impian mama utk smp ke tmpt2 di atas insyaAllah.

    ReplyDelete
  3. sabah sarawak pon best, tapi kos yang agak mahal. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena kumpul duit berkepuk-kepuk dulu la...hehehe

      Delete
  4. sama lah... bile dengar crte orang yang da pernah jejak kaki ke sane pon terasa damainye... smoga same2 menanam impian dan berusaha ke sana inysallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn..bestnya kalau muda-muda ni dapat pergi. Insyaallah semoga suatu hari kita dapat jadi tetamu Allah.

      Delete
  5. Tak penah naik kapal terbang. Huhu

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.