Liebster Award Tagged by Abie Shidah

Ditag untuk Liebster Award untuk kali ke berapa ntah. Kali dari dari akak Abie Shidah. Sori yer kak dah lama tag, harini baru nk jawab.



1. Apakah satu benda yang tak boleh anda tinggalkan untuk sehari ?
    Cium anak-anak dan juga handphone.

2. Apakah makanan kegemaran anda ?
    Makanan yang dimasak oleh emak terutamanya ayam masak merah. Perghh..memang 
    jilat jari la.

3. Dalam sehari, berapa kali anda pakai h/p ?
    Tak terkira banyaknya, semua arahan tentang tugas melalui wasaap. So kena alert 
    selalu.
    
4. Kalau anda stranded kat island sorang-sorang dan diberi 1 wish untuk anda sendrir, apa 
     yang anda minta ?
     Minta dihantar balik ke tanah besar. Taknak duk sorang-sorang kat pulau tu. 

5. Warna kegemaran anda ?
    Pink dan warna-warna pastel.

6. Anda terjumpa time kapsul, adakah anda opt untuk future atau the past ?
    Balik ke zaman kanak-kanak semula. Nak ubah balik apa yang salah masa dulu.

7. Banyak-banyak artis perempuan dalam Malaysia ni, sapa yang anda minat ?
    Dato Ct Nurhaliza. 

8. Kalau anda diberi option untuk berkahwin dengan artis lelaki Malaysia, siapa yang anda 
    pilih ?
    Takde rasanya. Minat-minat gitu ja, takde la sampai minat gilerrr.
    
9. Namakan satu ciri lelaki idaman ?
    Beriman.

10. Antara buah strawberry dan betik, mana satu pilihan anda ?
      Betik sebabnya baik untuk sistem pelawasan.

11. Rumah idaman anda ?
      Rumah di sebelah rumah emak ayah saya. Tak kisah la bina pondok pn. 

Siapppp !!! Dah boleh check betul ke idak..

4 comments:

  1. Ayam masak merah tu pun feveret sue jg :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang habis diet kalau ada ayam masak merah ni...

      Delete
  2. Haha kak ada skema jawapan ke? Hehe. Dah hafal dah jawapan akak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah...soalan semua lebih kurang jer.

      Delete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.