Liebster Award Tagged By Irz Zack

Dah lama kena tag dengan adik Irz Zack  ni. Mama pun macam nak amik periksa UPSR jugak, kena prepare nak jawab soalan-soalan power ni. Ok mama dah ready..



Inilah soalan-soalannya :

1. Apa yang terjadi dalam diri korang dalam dunia Ini ?
    Dh jadi seorang isteri dan mama. Lebih bertanggungjawab rasanya.

2. Yang mana korang lebih suka? Kurang kerja untuk dilakukan atau kerja banyak tapi   
     anda memang minat kerja itu ? 
     Bergantung pada kerja tu. Kalau best, mmg akan buat sampai habis. Kalau tak best,
     bertangguh-tangguh la.
     
3. Ada tak benda yang pernah membuatkan korang sedih suatu ketika dulu yang 
     menganggu kehidupan korang sekarang ? Ada perubahan ?
     Kehilangan adik lelaki. Perubahannya sampai bila-bipla takdak adik lelaki dah sbb tu la
     yang sorang-sorangnya.

4. Adakah korang ni jenis kawan yang sama dengan korang harapkan daripada orang lain 
    Jugak ?
    Iye kot...belasah ja ni, soalan tak bape nk paham.

5. Apa yang betul-betul korang komited ?
    Tengah komited jawab soalanmu adik oii. Susahnya soalan.

6. Apa 1 perkara yang korang akan cakap kalau diberi peluang untuk menukar dunia ini ?
    Jangan kebersihan air dan hutan kita. Kita mewarisinya daripada anak-anak kita.

7. Apa yang korang berterima kasih sangat ?
    Jutaan terima kasih buat emak ayah yang telah melahirkan, menjaga, mendidik,
    mengasuh dan banyak lagi. Tak terbalas jasamu emak ayah.

8. Korang larikan diri dari apa ?
    Dari orang yang talam 2 muka. Suka menagih simpati dengan memburuk-burukkan
    orang lain. Please, get out from my live.

9.  Jenis orang yang macamana yang akan korang pilih sebagai teman hidup ?
      Penyayang, beriman, bertanggungjawab, baik hati.

10. Korang nak diingati sebagai apa ?
       Cukupla setakat anak-anak dan keluarga ingat saya dalam doa mereka bila saya dah
       takdak nanti. Saya taknak sanjungan yang lebih-lebih, cewahhhh...

11. Kehidupan macamana yang boleh membuatkan korang rasa cemburu ?
       Kehidupan berkeluarga yang perfect. Tapi kat dunia ni mana ada yang perfectkan.

Fuhhhh, soalan yang mencabar. Ni bukan soalan untuk UPSR lagi dah, Ni soalan level STPM ni. Agak-agaknya mama boleh dapat 100% markah kut.

14 comments:

  1. Kelaka la mama...soalan stpm ye mama ;)

    ReplyDelete
  2. wahhh liebster award kembali semula...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye...dh banyak kena tag ni. Jenuh nak menjawab.

      Delete
  3. rajin jawab soklan liebster. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah kena tag mama. Nti kecik hati plak diaorg. Ni pn lambat sgt dh jawab.

      Delete
  4. http://rainfallasleep.blogspot.com/2014/09/the-liebster-award-by-budak.html

    sy tag kakak jugak :)

    ReplyDelete
  5. hahaha..kelaka la jawapan nom 4 dan 5.
    btw takziah atas kehilangan adik..
    saya pun ada adik lelaki..3 hari je sempat di alam ini..dia lahir setahun lepas saya lahir..jd confirm2 tak tau wajahnya macam mana..dan sorang lg lahir 1993, pon lahir je da meninggal..2 orang menunggu mak saya dipintu syurga..

    ReplyDelete
  6. Hai awak. kita nominate awak untuk liebster award! :D visit myblog http://assiddeeeqah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. salam perkenalan,

    jemput ke blog saya, kisah saya dalam menurunkan berat badan serta bekerja dari umah dengan dua anak lelaki yang comel.

    thanks

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.