Liebster Award Tagged By Fadzlina Hamali

Malam ni cheq gigih nak menjawab soalan sempena Liebster Award ni. Kali ni ditag oleh blogger Fadzlina Hamali. Sebenarnya dah lama kena tag tapi soalan ni terperuk kat bilik kebal dulu. Rasanya dah ada yang bocorkan soalan ni...hihihi. Apala agaknya soalan tu. Susah ke senang.



Soalannya berbunyi begini :-

1. Kalau anda jenis yang suka membaca, anda akan baca berkaitan dengan apa ?
    Apa-apa saja yang boleh dibaca dan difahami. Selalunya kisah-kisah benar yang boleh 
    dijadikan pengajaran.

2. Waktu sekolah anda pegang jawatan apa ? Best  tak ?
    Jadi pengerusi kelab seni. Bestnya ada excess sendiri nk masuk dalam bilik seni, so 
    kalau ponteng kelas mmg lari sembunyi dalam bilik tu la.

3. Apa yang anda akan buat kalau crush depan mata ?
    Saya telefon polis, bomba dan saya pastikan saya berada jauh dari kawasan tu. Takut 
    darah...

4. Waktu sukan sekolah, jadi apa ? Maskot ke ? Pompom girl ke ?
    Jadi atlet wakil pasukan rumah. 

5. Kalau ada masalah, pendam or luah ?
    Kalau nak cepat tenang jiwa, setel masalah better saya luahkan.

6. Siapa pelakon yang buat anda cair ?
    Shah Rukh Khan kot... bab romantik memang menjadi.

7. Blog @ Vlog, which one better ?
    Of course blog sebab saya tak tahu vlog tu apa.

8. Pernah jatuh cinta ? Sakit tak ?
    Pernah tapi tak sakit, best terasa macam diawang-awangan. Kalau jatuh motor mmg 
    sakit..hihihi.

9. Antara kawan dan sahabat, mana ok ?
    Huhuhu....ada beza ka. Tak tahu la. Suami kot ( lari dari soalan )

10. Kata-kata semangat yang sering anda gunakan setiap kali anda down ?
      ● pantang berundur ssebelum berjuang
      ● never give up
      ● chaiyok, chaiyok

Dah siap perah otak pun. Jawab pn macam tak kena ja dengan soalan. Yang penting vik sahut cabaran ni dengan menjawab soalan-soalan diatas. 


10 comments:

  1. Kagum dgn mama sbb rajin layan award ni..

    ReplyDelete
  2. heheheh kadang2 jawab soalan ceengini pon leh pening pale kan mama

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a...kadang-kadang soalan tu tak tercapal dek akalku.hiihi

      Delete
  3. lakonan SRK memang berkesan heheheh

    ReplyDelete
  4. hihi, SRK mama suka giler,.. jatuh cinta? hihih.. alamakk.. segannya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayoo..dh jatuh cinta sama SRK. Saya pun dulu sama gak sebelum jumpa cinta hati saya. Hihihi

      Delete
  5. Jatuh cinta kawin la nak sakit ape kan. Hehe

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.